9 JENIS MAKANAN YANG PALING POPULAR SEWAKTU BULAN PUASA

9 JENIS MAKANAN YANG PALING POPULAR SEWAKTU BULAN PUASA

Seperti yang kita sedia maklum bahawa tahun 2020 ini kita bakal menyambut bulan puasa bermula daripada 24 Mac sehingga 24 April 2020. Kesemua umat islam diwajibkan untuk berpuasa yang termaktub dalam al-Quran yang bermaksud

Bulan Ramadan, yang dalamnya diturunkan al-Quran sebagai petunjuk bagi manusia dan keterangan-keterangan yang menjelaskan petunjuk dan (menjelaskan) perbezaan (antara yang benar dan salah). Oleh itu, barang siapa antara kamu yang menyaksikan anak bulan Ramadhan (atau mengetahuinya), maka hendaklah dia berpuasa pada bulan itu…  dan sesiapa yang sakit atau dalam musafir maka (bolehlah ia berbuka, Kemudian wajiblah ia berpuasa) sebanyak hari yang ditinggalkan itu pada hari-hari yang lain. (Dengan ketetapan yang demikian itu) Allah menghendaki kamu beroleh kemudahan, dan Ia tidak menghendaki kamu menanggung kesukaran. Dan juga supaya kamu cukupkan bilangan puasa (sebulan Ramadhan), dan supaya kamu membesarkan Allah kerana mendapat petunjukNya, dan supaya kamu bersyukur.

— surah Al-Baqarah, ayat 185

Apabila tibanya bulan Ramadhan kita akan dapat menikmati pelbagai jenis juadah makanan untuk berbuka puasa. Daripada pembuka selera, hidangan utama sehinggalah kepada pemanis mulut. Semuanya boleh dapat di Baazar Ramadhan. Apa yang paling menariknya, baazar Ramadhan merupakan tempat untuk menyelamatkan ramai para isteri dan ibu yang berdepan kesuntukan waktu menyediakan hidangan untuk keluarga mereka.

Disini saya nyatakan 9jenis makanan yang paling popular sewaktu bulan puasa

1. Murtabak

Murtabak, siapa tak kenal. Pengaruh daripada Timur Tengah yang telah sebati dengan citarasa orang Malaysia. Murtabak yang biasanya disediakan dengan daging atau ayam cincang, dimasak dengan telur, bawang putih, dan bawang. Dilipat dan digoreng di atas kuali rata sehingga perang keemasan, sehingga dapat menaikkan selera apabila hidung menghidu harumannya.

2.Roti John

Roti John adalah makanan yang sangat mudah untuk disediakan di rumah. Tetapi, apabila tiba musim bulan Ramadhan, keinginan untuk makan makanan ini sangatlah terasa. Membayangkan kari daging bersalut telur, ditambah dengan sos cili dan mayonis peh.. Tidak boleh menafikan kenikmatannya

3.Ayam percik

Siapa yang tidak pernah makan ayam percik merupakan seseorang yang sangat rugi! Kerana ayam percik merupakan salah satu makanan yang sangat istimewa yang perlu ada semasa bulan Ramadhan untuk santapan berbuka puasa. Proses penyediaan yang sukar dan leceh membuatkan makanan ini sangat valuable dan tidak ramai orang yang menjualnya. Kalau ada, tangkaplah terus! Hehe

4.Pelbagai jenis minuman

Air di bazaar Ramadhan merupakan pekara yang wajib ada pada bulan ramadhan. Kerana air merupakan target utama orang yang datang ke bazaar Ramadhan. Lebih banyak air yang disajikan, lebih ramai akan tertarik untuk pergi ke gerai tersebut.

5.Aneka kuih dan muih

Apabila bulan Ramadhan tiba, anda akan melihat pelbagai aneka kuih muih yang dijual di Bazaar Ramadhan. Daripada kuih yang anda tidak pernah nampak pun anda akan nampak apabila tibanya bulan Ramadhan. Kuih yang sangat istimewa pada bulan Ramadhan adalah seperti kuih pulut panggang, kuih cara, akok, badak berendam, puteri mandi, tepung talam, talam ubi, nona, onde-onde, bingka, tepung pelita dan banyak lagi!

6.Nasi tomato & ayam masak merah

Nasi merupakan makanan yang paling dekat dengan rakyat Malaysia, kalau tak makan nasi dalam sehari boleh di katakan tidak sempurnalah hari. Dengan kesempatan itu, ramai perniaga yang mengambil kesempatan untuk menjual nasi di gerai mereka. Seperti nasi briyani, nasi minyak, nasi hujan panas, nasi kerabu nasi dagang, dan yang paling ramai orang minat iaitu nasi tomato beserta dengan ayam masak merah. Nyumm

7.Laksa

Bila sebut sahaja pasal laksa, pasti terbayang bayangkan pelbagai jenis laksa yang ada kan? Laksa penang, laksa johor, laksa kedah, laksa serawak dan pelbagai lagi laksa yang lain. Kalau si Isteri craving makan laksa pada bulan Ramadhan, selamatlah si suami. Kerana pergilah dimana mana bazaar Ramadhan yang berhampiran, mesti akan jumpa makanan ini. Antara sedap atau tidak je yang membezakan, hehe

8.Sate

Sate adalah juadah yang paling senang untuk di cara pada bulan Ramadhan, pergi sahaja di mana – mana baazar Ramadhan pasti anda akan menjumpainya. Daripada sate daging, sate ayam sehinggalah kepada sate kambing, dihidangkan bersama dengan kuah kacang. Pehh, lagilah sedap!

9.Kebab

Bagi mereka yang rambang mata, tak tahu juadah yang mana nak dibeli di bazar Ramadhan, kebab biasanya menjadi pilihan yang mudah. Disebabkan ia dipanggang selapis demi selapis, dagingnya empuk dan tidak terlebih masak. Ia biasanya diapit dalam roti pita yang suam dan lembut di samping sayuran dan sos cili serta mayonis. Bahan dressing yang lain boleh menaikkan selera pelanggan anda.

 

 

BUFFET RAMADHAN DI MZ GARDEN HALL BANGI!

BUFFET RAMADHAN DI MZ GARDEN HALL BANGI!

Untuk tahun 2020 kali ini, buffet Ramadhan MZ Catering akan diadakan di dewan kami sendiri iaitu MZ Garden Hall Bangi!

Alhamdulillah, pada buffet Ramadhan tahun lepas sambutan daripada pelanggan amat menggalakkan. Jadi tahun ini kami akan membuat buffet Ramadhan sekali lagi! Tetapi, kali ini buffet Ramadhan akan berlangsung di dewan kami sendiri iaitu dewan MZ Garden Hall yang terletak di Bandar Baru Bangi iaitu bersebelahan dengan MZ Cafe Bangi.

Untuk buffet Ramadhan tahun ini, terdapat lebih daripada 70 jenis juadah yang menarik menanti anda! Ianya terdiri daripada hidangan pembuka selera seperti, hidangan utama(Nasi, Makanan berasaskan Daging, Ayam, Seafood, Sayur dan lain – lain), minuman, sehinggalah pemanis mulut(Kuih Muih, Cheese Tart, Cream Puff, Dadih, Talam, Kek, Pudding dan lain – lain)!

Bukan itu sahaja, terdapat lebih daripada 10 stall masakan panas menanti anda semasa buffet Ramadhan pada tahun ini! Ianya adalah stall Kambing Bakar, Candy Buffet, Char Kuey Teow, Roti John, Lemang & Rendang, Dimsum, Makanan berasaskan Mee(Laksa/Bihun Sup/Mee Sup), Somtam, Kerabu Maggi dan banyak lagi!

Berkaitan dengan harga buffet Ramadhan pada tahun 2020 ini, terdapat beberapa perubahan harga. Iaitu RM42.00 ringgit untuk Early Birds dewasa dan RM25.00 ringgit untuk Early Birds kanak-kanak dan warga emas. Bagi Normal price pula, ianya bermula daripada RM49.00 ringgit untuk dewasa dan RM30.00 ringgit untuk kanak-kanak dan warga emas. Untuk setiap tempahan 10 orang, kami akan memberikan percuma untuk seorang.

Untuk mendapatkan harga Early Birds anda perlu membuat tempahan awal bermula daripada sekarang sehingga 1 Mei 2020. Selepas daripada tarikh itu semuanya di kira normal price ya. Apa yang lagi menariknya, sebahagian daripada total bayaran yang di buat oleh anda semua akan di salurkan kepada badan kebajikan yang memerlukan. Sambil makan, sambil menderma.

Haa, lupa pula nak bagitahu yang buffet Ramadhan kami akan bermula pada puasa ke sembilan iaitu pada 2 Mei 2020(Sabtu) sehingga minggu terakhir bulan Ramadhan iaitu  pada 20 April 2020.

Sebarang pertanyaan lanjut, berkaitan Buffet Ramadhan MZ Catering, boleh terus hubungi kami di 014-3180070 (Syazwan) atau boleh layari laman sesawang kami di Facebook & Instagram

#buffetramadhan #buffet #buffetramadhan2020 #mzcatering #mzgardenhall #kajang #bangi #putrajaya

 

 

 

 

 

 

 

 

PRE BUFFET RAMADHAN DI MZ GARDEN HALL BANGI

PRE BUFFET RAMADHAN DI MZ GARDEN HALL BANGI

Pre Buffet Ramadhan MZ Catering 2020 di MZ Garden Hall pada tarikh 11 Mac 2020 bersamaan dengan hari Rabu malam, bermula daripada jam 7.30PM sehingga 10.30PM. Anda semua dijemput hadir bagi memeriahkan majlis, masuk adalah percuma!

Alhamdulillah, pada buffet Ramadhan tahun lepas sambutan daripada pelanggan amat menggalakkan. Jadi tahun ini kami akan membuat buffet Ramadhan sekali lagi! Tetapi, kali ini buffet Ramadhan akan berlangsung di dewan kami sendiri iaitu dewan MZ Garden Hall yang terletak di Bandar Baru Bangi iaitu bersebelahan dengan MZ Cafe Bangi.

Memandangkan kami menukar lokasi buffet Ramadhan yang sebelumnya bertempat di MZ Cafe Bangi, kami bercadang untuk membuat pre Buffet Ramadhan kali ini di dewan MZ Garden Hall pada tarikh 11 Mac 2020 bermula daripada jam 7.30PM sehingga 10.30PM malam. So, bolehlah save tarikh dan masa tersebut untuk datang ke pre Buffet Ramadhan kali ini!

Semasa pre Buffet ini nanti, kami akan menyajikan pelbagai jenis juadah yang menarik untuk santapan anda semua. Antaranya seperti Kambing Bakar, Candy Buffet, Char Kuey Teow, Roti John, Lemang & Rendang, Dimsum, Makanan berasaskan Mee(Laksa/Bihun Sup/Mee Sup), Dessert dan banyak lagi! Senang cakap lebih daripada 70 jenis juadah menanti anda semasa pre buffet ini. Yang lagi menariknya, tiada caj yang akan dikenakan untuk anda menghadiri majlis pre buffet ini!

Selain itu, semasa pre buffet ini juga kami akan memperkenalkan harga buffet Ramadhan kami yang terbaru dan kami akan memberikan harga EARLY BIRD yang sememangnya lebih murah & berbaloi daripada harga biasa nanti. So jangan lepaskan peluang keemasan ini tau! Booking segera buffet Ramadhan 2020 di MZ Garden Hall.

Berkaitan dengan kemudahan yang disediakan pun anda tak perlu risau, sebab disini kami menyediakan ruangan parking yang luas dan besar, surau/masjid, dan permainan Bouncy Castle untuk anak-anak. So kepada ibubapa yang ingin membawa anak-anak tu takperlulah risau yang anak anda bising atau membuat kekacauan, bagi sahaja mereka bermain di Bouncy Castle inshaAllah selesai masalah. Tapi, perlu diingatkan bahawa keselamatan anak anda adalah tanggungjawab ibubapa sepenuhnya, jika berlaku sebarang perkara di luar jangkaan, kami tidak akan bertanggungjawab.

Sebarang pertanyaan lanjut, berkaitan dengan pre Buffet Ramadhan mahupun Buffet Ramadhan MZ Catering, boleh terus hubungi kami di 014-3180070 (Syazwan) atau boleh layari laman sesawang kami di Facebook & Instagram

DEWAN UNTUK DISEWAKAN PADA BULAN RAMADHAN!

DEWAN UNTUK DISEWAKAN PADA BULAN RAMADHAN!

BERITA BAIK UNTUK PARA CATERER DI LUAR SANA! KAMI ADA MENYEDIAKAN DEWAN YANG MENARIK UNTUK ANDA SEMUA! IAITU MZ ROOFTOP GARDEN

Buat siapa yang masih belum tahu, kami di MZ Catering mempunyai dewan baharu yang terletak di Cheras Kuala Lumpur yang diberi nama MZ Rooftop Garden. Dewan ini bertemakan ala garden & fairy tale yang mampu memuatkan seramai 600 orang dalam 1 masa. Apa yang lagi menariknya, dewan ini mempunyai ruangan dalam dewan dan ruangan luar dewan yang sangat cantik dan dan luas.

Untuk ruangan luar dewan, ianya dihiaskan dengan khemah lutsinar yang boleh menampakkan bintang yang berada di atas langit dan didekorasikan dengan lampu chandelier. Memang grand habislah orang kata

Apa yang lagi menariknya, di dewan ini terdapat pelbagai kemudahan yang lain disediakan termasuklah tempat letak kereta 4 tingkat, surau, tandas dan sebagainya. Anda boleh baca dengan lebih lanjut berkaitan dengan dewan ini di sini 

Jadi dengan kesempatan yang ada ini, kami di MZ Catering membuka peluang untuk sewaan dewan MZ Rooftop Garden kepada para caterer di luar sana yang ingin membuat majlis pada bulan Ramadhan tahun ini. Keutamaan kepada caterer yang ingin membuat Buffet Ramadhan disini

Anda boleh menyewa 1 bulan terus untuk dewan MZ Rooftop Garden, tiada masalah.

Sebarang pertanyaan lanjut berkaitan dengan hal ini boleh terus hubungi kami di 014-3180070 (Syazwan) atau anda boleh layari Facebook MZ Rooftop Garden

Di bawah ini saya sertakan beberapa keping gambar MZ Rooftop Garden

SELEBRITI HAZMAN DAN TIAZ BERKAHWIN DI MZ ROOFTOP GARDEN!

SELEBRITI HAZMAN DAN TIAZ BERKAHWIN DI MZ ROOFTOP GARDEN!

“Hazman Al-Idrus Dan Tiaz Al-Khred Selamat Diijabkabul Dengan Sekali Lafaz,” Pada tarikh 2 Februari 2020 di MZ Rooftop Garden.

Buat siapa yang tidak mengenali Hazman dan Tiaz, mereka merupakan pengacara dan pelakon di tanah air kita. Pasangan mempelai ini memilih majlis yang bertemakan Arabian untuk majlis perkahwinan mereka, dan memilih MZ Rooftop Garden sebagai venue untuk majlis perkahwinan mereka.

Alhamdulillah, dengan sekali lafaz. Hazman Al – Idrus sah menjadi suami kepada Tiaz Al – Khred pada malam 2 Februari 2020 yang lepas

Taniah di ucapkan kepada kedua mempelai ini di atas perkahwinan mereka, kami berharap agar mereka berdua berkekalan sehingga hujung nyawa. InshaAllah aaminn

Disini saya sertakan beberapa keping gambar semasa majlis perkahwinan Hazman dan Tiaz di MZ Rooftop Garden yang serba serbi cantik dan meletops

  

 

Cantik kan? Haa, so kalau tengah mencari dewan yang bersesuaian untuk majlis perkahwinan di setikar Kuala Lumpur tu bolehlah survey di MZ Rooftop Garden. Saya yakin anda tidak akan menyesal

Sebarang pertanyaan berkaitan dengan dewan MZ Rooftop Garden boleh terus hubungi kami di 014-3180070 (Syazwan)

MZ CATERING BUKAN MZ BRIDAL HOUSE!

MZ CATERING BUKAN MZ BRIDAL HOUSE!

Kecoh pada hujung tahun 2018, di mana keluarnya senarai Wedding Planner & Katering penipu di setikar Malaysia. Apa yang lagi mengejutkan pihak MZ Catering adalah, terdapat 1 Wedding Planner yang tersenarai namanya seakan akan sama dengan MZ Catering iaitu MZ Bridal House. 

Disini kami ingin menegaskan bahawa MZ Catering dan MZ Bridal House TIDAK ADA KENA MENGENA DIANTARA SATU SAMA LAIN. Hal ini kerana, ada sesetengah pihak yang menganggap bahawa MZ Bridal House di bawah pengendalian MZ Catering.

Secara tidak langsung, perkara ini sedikit sebanyak memberi tempias buruk kepada branding MZ Catering yang sebelumnya tidak mempunyai sebarang masalah. Disebabkan hal itu, rata-rata pelanggan sudah tidak mempercayai dan takut untuk menggunakan perkhidmatan MZ Catering. Walhal, MZ Catering tidak ada kena mengena langsung dengan perkara ini.

Akhir sekali, kami berharap agar pelanggan di luar sana yang ingin menggunakan perkhidmatan MZ Catering tidak lagi berasa takut dan khuatir kerana kami bukanlah seperti yang di hebohkan. Hal ini kerana, kami sangat menjaga kualiti perkhidmatan kami serta kepuasan para pelanggan MZ Catering.

So buat siapa yang ingin mencari perkhidmatan catering, bolehlah terus hubungi kami di 014-3180070 (Syazwan) atau boleh layari Facebook dan Instagram kami

2 CAWANGAN DEWAN BAHARU DI SEKITAR BANGI & KAJANG

2 CAWANGAN DEWAN BAHARU DI SEKITAR BANGI & KAJANG

BERITA BAIK BUAT SEMUA PARA PELANGGAN MZ CATERING YANG DISAYANGI!

Memandangkan sambutan untuk dewan MZ Garden Hall yang terletak di Bandar Baru Bangi sangat menggalakkan, kami berhasrat untuk membuka 2 buah dewan baharu di setikar Bangi & Kajang. Segala gerak kerja sedang dijalankan dan ianya dijangka siap sepenuhnya pada selepas Hari Raya Aidilfitri pada tahun ini!

Untuk pengetahuan anda, kedua-dua dewan ini didekorasikan dengan tema yang berbeza tau. Satu dewan bertemakan Ala Garden sama seperti MZ Garden Hall iaitu open air dengan air cooler lagi satu dewan kami ingin membuat dewan yang bertemakan Eksklusif dengan hiasan lampu dan kristal. Haa, menarik kan? Dewan yang bertemakan Eksklusif ini ianya merupakan dewan yang beraircond

Tapi, nama dewan kami belum putuskan untuk meletakkan nama apa. Kalau anda ada sebarang cadang untuk nama dewan, boleh PM kami terus di Facebook MZ Catering. Mana tahu, idea anda kami gunakan. Mesti menarik kan? Haa

Oh ya, pasal kemudahan yang disediakan di dewan ini saya tak cerita lagi kan? Okay kedua-dua dewan ini mempunyai ruangan parking yang sangat luas, so memang tiada masalah lah kalau berkaitan dengan parking kereta. Selain daripada itu, kedua-dua dewan ini mempunyai kemudahan seperti tandas, surau, dan bilik VVIP.

Apa yang paling menariknya, kedua-dua dewan ini sangat mudah untuk dikunjungi oleh orang ramai kerana lokasi kedua-dua dewan ini sangat strategik kerana berhampiran dengan laluan utama. So senang cakap, memang tidak akan sesatlah kalau nak datang ke dewan ini

Apa lagi yang saya tak cerita? Rasanya semua benda saya dah cerita, tapi kalau ada sebarang pertanyaan lanjut berkaitan dengan dewan baharu ini. Anda boleh terus hubungi kami di 014-3180070(Syazwan) atau anda boleh pergi ke laman sesawang kami Facebook & Instagram

Jangan lupa follow laman sesawang kami ya! Kerana disana nanti kami akan sentiasa update berkaitan dengan dewan baharu kami, seperti gambar, video dan sebagainya. Stay tune everyone!

BERITA BAIK UNTUK EVENT COORDINATOR DAN BRIDAL DI SELANGOR & KL!

BERITA BAIK UNTUK EVENT COORDINATOR DAN BRIDAL DI SELANGOR & KL!

Buat siapa yang masih belum tahu, MZ Rooftop Garden merupakan dewan kedua hasil kerjasama bersama MZ Catering selepas dewan pertamanya MZ Garden Hall. Disebabkan hal itu, kami ingin mencari Event Coordinator dan Bridal untuk berkolaborasi bersama sama dengan pihak kami.

Untuk pengetahuan anda semua, dewan MZ Rooftop Garden ini bertempat di Cheras KL dan ianya mampu memuatkan seramai 600 orang dalam 1 masa! Apa yang lagi menariknya, dewan bertemakan ala garden dan dewan ini dilengkapi dengan pelbagai kemudahan yang lain seperti :

  1. Ruangan luar dewan. Polaris A, B, dan C
  2. Ruangan parking 4 tingkat
  3. Bilik VIP
  4. Bilik seminar
  5. Tandas wanita dan lelaki
  6. Surau
  7. Dan lain lain

Untuk ruangan luar dewan, ianya bertemakan fairy tale dan didekorasikan dengan khemah lutsinar. So kalau ada majlis pada sebelah malam memang cantik kerana anda boleh lihat bintang-bintang yang ada di langit dengan kilauan lampu yang sangat meriah. Nanti saya sertakan gambar untuk tatapan semua, hehe.

Kalau nak tahu lebih lanjut berkaitan dengan dewan ini boleh terus tekan disini

Disebabkan itu, kami bercadang untuk bekerjasama dengan event coordinator dan bridal dalam memberi sewaan dewan. Sebab kami percaya dan tahu, tidak semua bridal dan event coordinator mempunyai dewan yang sendiri. Lagi2 untuk majlis yang besar, dah menjadi satu hal nak mencari dewan yang dapat menampung kapasiti tetamu yang ramai. Kann?

Kehendak pelanggan nak atau taknak kita kena penuhi, betul tak? Sebab dari situlah pendapatan kita sendiri datang, so apa salahnya kita bersama sama membantu antara satu sama yang lain dalam memenuhi kehendak para pelanggan yang kita cintai. Gittuww, hahahhaa.

Tapi perlu diingatkan bahawa segala penyewaan atau kadar penyewaan tertakluk kepada terma dan syarat yang dipersetujui bersama sebelum menanda tangani kontrak bagi mengelakkan apa-apa isu yang membangkit.

Sebarang pertanyaan lanjut berkaitan dengan dewan ini atau berkaitan dengan kolaborasi ini boleh terus hubungi kami di 014-3180070 (Syazwan) atau boleh pergi ke Facebook kami.

PAKEJ KAMBING GOLEK SEDAP DI MZ CATERING!

PAKEJ KAMBING GOLEK SEDAP DI MZ CATERING!

Anda sedang mencari pakej Kambing Golek yang sedap berdekatan dengan kawasan Putrajaya, Kajang dan Bangi?

Cakap sahaja berkaitan dengan kambing siapa je yang tak suka kan? Lagi2 kalau buat kambing golek, perghh lagi meleleh lah air luir orang kata. Dapat pulaaa isi daging yang lembut, masuk dalam mulut terus cair sampai ke tekak. Tak ke seronok kalau macamtu? Hahahahaha, mesti lapar kan bila berbayangkan kan?

Tapi…. Macam mana nak dapat kambing golek yang macam saya cakap tu eh? Kalau ada pun, harga dia berapa pula? Mahal ke? Boleh ke buat penghantaran sampai ke rumah? Siapa pula nak membakar kambing golek tu? Hmm banyaknya benda kena fikir….

Haa, sekarang takpayah susah2 dah nak cari kambing yang sedap di area Bangi & Putrajaya ni. Ingat MZ Catering, ingat kambing sedap, lembut, empuk. Hehe, tapi bukan setakat area tersebut je tau kami cover. Malah kami juga cover kawasan seperti Kuala Lumpur dan juga Nilai. Tapi perlu diberitahu, kawasan Bangi & Putrajaya sahaja yang kami buat pengharan secara percuma. Selain daripada itu, penghantaran dikenakan cas. Huhu

Apabila anda mengambil pakej kambing golek dengan kami, anda akan mendapat sekali Coleslaw, Kentang Putar, Kuah BlackPepper dan menu utamanya iaitu kambing yang digolek golek. Hahahahaha. Tapi apa yang lagi menariknya adalah, kesemua menu tersebut adalah menggunakan resipi yang tersendiri & bahan yang berkualiti.

Lupa pula nak bagitahu apabila anda mengambil pakej kambing golek dengan kami, anda boleh pilih samaada nak bakar secara live kambing golek tersebut ataupun nak masukkan dalam bekas(suruh kami bakar siap2). Boleh tiada masalah, pilihan di tangan anda. Kami hanya ikut sahaja, mudah kan? Hehe

Bukan setakat kambing golek sahaja tau kami boleh buat, pelbagai lagi menu lain kami boleh buat menggunakan kambing seperti kari kambing, nasi arab kambing dan lain-lain. Berkaitan dengan kualiti anda tak perlu risau, kerana kami sangat menjaganya demi kepuasan para pelanggan kami yang disayangi. Hehehe

Nak tahu lebih lanjut berkaitan dengan kambing golek yang disediakan oleh kami? Boleh terus hubungi kami di 014-3180070(Syazwan) atau boleh layari Facebook & Instagram kami

DEWAN CANTIK DI CHERAS KUALA LUMPUR!

DEWAN CANTIK DI CHERAS KUALA LUMPUR!

Susah nak cari dewan di Cheras Kuala Lumpur? Kebanyakkan dewan yang cantik & murah semuanya jauh-jauh daripada kawasan perumahan anda? Dah penat mencari tetapi tak jumpa yang bersesuaian dengan citarasa anda? Haa, kami adalah penyelesaian buat masalah anda!

Kami di MZ Catering telah membuka dewan baharu kami di Cheras Kuala Lumpur betul-betul berada disebelah Leisure Mall Cheras. Buat siapa yang masih belum tahu, dewan ini diberi nama MZ Rooftop Garden, kerana lokasi dewan ini terletak di tingkat 5 bangunan tempat letak kereta DBKL Taman Segar.

Dewan ini mempunyai 2 ruangan yang berbeza iaitu ruangan dalam dewan(Main Hall) dan juga ruangan luar dewan(Polaris A,B,C). Untuk ruangan dalam dewan, ianya didekorasikan dengan tema ala garden. Kerana tema ini sangat dekat dengan orang ramai & kena untuk membuat pelbagai jenis majlis.

Untuk ruangan luar dewan pula, ianya didekorasikan dengan tema fairy tale. Kami meletakkan khemas lutsinar dan menghiaskannya supaya nampak lebih cantik & meletops. Jadi kalau ada yang nak buat majlis pada sebelah malam tu, memang cun habislah orang kata sebab disinari dengan cahaya lampu serta bintang-bintang yang berada di langit.

 

Itu baru sikit tauu, nanti saya terangkan lebih lanjut berkaitan dengan ruangan luar dewan ni pada artikel akan datang.

Di dewan ini juga, terdapat kemudahan yang lain disediakan seperti :

  1. Bilik VVIP
  2. 4 tingkat ruangan parking kereta
  3. Bilik persalinan
  4. Surau yang bersih(lelaki & perempuan)
  5. Bilik pentri
  6. Tandas(lelaki & perempuan & oku)
  7. Bilik Seminar
  8. Dll

Untuk catering pula, anda takperlu susah-susah cari caterer lain untuk majlis yang anda langsungkan. Sebab kami juga ada menyediakan perkhidmatan catering dengan harga yang sangat murah! Apa yang lagi menariknya, kebanyakkan menu kami boleh buat daripada makanan style chinese sampailah ke makanan indian. Tapi perlu diingatkan ya, tukang masak kami orang melayu. Jadi kalau nak rasa 100% macam air tangan orang chinese or indian tu memang takdapatlah. Hehehe

Lepasni kalau nak buat majlis, tetapi tak jumpa dewan cantik di Cheras Kuala Lumpur atau kawasan setikarnya. Boleh terus LOCK DATE dengan MZ Rooftop Garden, pasti anda tidak akan menyesal!

Untuk pertanyaan lanjut berkaitan dengan MZ Rooftop Garden, boleh terus hubungi kami di 014-3180070(Syazwan)